§ 1. - Zm.: zarządzenie z dnia 7 kwietnia 1950 r. w sprawie ustalenia rodzajów i gatunków oraz określenia składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych.
Monitor Polski
M.P.1951.A-37.453
Akt jednorazowy
Wersja od: 7 maja 1951 r.
§ 1.
W załączniku do zarządzenia Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 7 kwietnia 1950 r. w sprawie ustalenia rodzajów i gatunków oraz określenia składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych (Monitor Polski Nr A-43, poz. 590 i z 1951 r. Nr A-6, poz. 81) wprowadza się następujące zmiany:
1)
w pozycjach oznaczonych numerami 15-19, 23-48, 65-68 i 77, pod lit. B w pkt I zatytułowanym "Przyprawy" po liczbie wyrażającej wagę pieprzu (naturalnego) dodaje się wyrazy: "lub pieprz ziołowy (namiastka pieprzu) podwójnej wagi";
2)
w pozycjach, oznaczonych numerami 40-43 i 45-47, wyrazy zawarte pod lit. B w pkt II zatytułowanym "Osłonka" uzupełnia się na końcu wyrazami "lub żołądek wieprzowy".
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .