§ 1. - Zm.: zarządzenie z dnia 6 lutego 1951 r. w sprawie zasad kalkulacji w uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1951.A-73.966
Akt jednorazowy
Wersja od: 11 czerwca 1951 r.
§ 1.
W § 4 zarządzenia Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 6 lutego 1951 r. w sprawie zasad kalkulacji w uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych (Monitor Polski Nr A-31, poz. 393) ust. 1 otrzymuje brzmienie następujące:
"1. Ustala się aż do odwołania następujące granice zysku brutto:
dla potraw i przekąsek jarskich
dla pozostałych potraw i przekąsek
dla napojów
a)
dla zakładów kategorii I
110%
100%
150%
b)
dla zakładów kategorii II
100%
80%
100%
c)
dla zakładów kategorii III
100%
70%
70%
d)
dla bufetów w miejscach rozrywkowych
-
70%
70%
e)
dla pozostałych bufetów
-
50%
50%
f)
dla barów mlecznych
-
50%
50%
g)
dla gospód
100%
70%
70%"
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .