§ 1. - Zm.: zarządzenie w sprawie zasad kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.

Monitor Polski

M.P.1953.A-11.163

Akt jednorazowy
Wersja od: 6 lutego 1953 r.
§  1.
W zarządzeniu Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 11 marca 1951 r. w sprawie zasad kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych (Monitor Polski Nr A-31, poz. 394) wprowadza się następujące zmiany:
1)
w § 5 ust. 1 otrzymuje brzmienie:

"1. Dopuszczalna wysokość zysku brutto wynosi:

potrawy mięsnepotrawy pozostałenapoje produkcji własnejwina i wódki
dla zakładów kat. I40%70%120%100%
dla " " II35%55%80%60%
dla " " III30%45%50%40%
dla bufetów otwartych20%30%40%30%"
2)
w § 5 ust. 2 po wyrazie "posiłków" dodaje się wyrazy "i napojów",
3)
§ 8 skreśla się.