§ 1. - Zm.: zarządzenie w sprawie zasad kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1953.A-11.163
Akt jednorazowy
Wersja od: 6 lutego 1953 r.
§ 1.
W zarządzeniu Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 11 marca 1951 r. w sprawie zasad kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych (Monitor Polski Nr A-31, poz. 394) wprowadza się następujące zmiany:
1)
w § 5 ust. 1 otrzymuje brzmienie:
"1. Dopuszczalna wysokość zysku brutto wynosi:
potrawy mięsne
potrawy pozostałe
napoje produkcji własnej
wina i wódki
dla zakładów kat. I
40%
70%
120%
100%
dla " " II
35%
55%
80%
60%
dla " " III
30%
45%
50%
40%
dla bufetów otwartych
20%
30%
40%
30%"
2)
w § 5 ust. 2 po wyrazie "posiłków" dodaje się wyrazy "i napojów",
3)
§ 8 skreśla się.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .