Zm.: zarządzenie w sprawie szczegółowego wykazu towarów rolnych i spożywczych objętych opłatą wyrównawczą.

Monitor Polski

M.P.1994.48.393

Akt jednorazowy
Wersja od: 1 września 1994 r.

ZARZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 29 sierpnia 1994 r.
zmieniające zarządzenie w sprawie szczegółowego wykazu towarów rolnych i spożywczych objętych opłatą wyrównawczą.

Na podstawie art. 1 ust. 4 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o opłacie wyrównawczej od niektórych towarów rolnych i spożywczych przywożonych z zagranicy (Dz. U. Nr 43, poz. 160), w związku z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 14 czerwca 1994 r. w sprawie wykazu grup towarów rolnych i spożywczych objętych opłatą wyrównawczą (Dz. U. Nr 69, poz. 300) zarządza się, co następuje:
W załączniku do zarządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 17 czerwca 1994 r. w sprawie szczegółowego wykazu towarów rolnych i spożywczych objętych opłatą wyrównawczą (Monitor Polski Nr 33, poz. 272) lp. 2 otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego zarządzenia.
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

Lp.Pozycja w taryfie celnejGrupa towarowaKod PCNNazwa towaru w taryfie celnej
12345
"20207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożoneMięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
- Drób nie cięty na kawałki, świeży lub

chłodzony:

- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
0207 10 11 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami

i łapami, znane jako "kurczaki 83%"

0207 10 15 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap, ale z szyjami, sercami,

wątrobami i żołądkami, znane jako

"kurczaki 70%"

0207 10 19 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap oraz bez szyj, serc, wątrób

i żołądków, znane jako "kurczaki

65%" lub inaczej prezentowane

- - Indyki:
0207 10 31 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap, ale z szyjami, sercami,

wątrobami i żołądkami, znane jako

"indyki 80%"

0207 10 39 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap i bez szyj, serc, wątrób

i żołądków, znane jako "indyki 73%"

lub inaczej prezentowane

- Drób nie cięty na kawałki, mrożony:
- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
0207 21 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap, ale z szyjami, sercami,

wątrobami i żołądkami, znane jako

"kurczaki 70%"

0207 21 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap i bez szyj, serc, wątrób

i żołądków, znane jako "kurczaki

65%" lub inaczej prezentowane

- - Indyki:
0207 22 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap, ale z szyjami, sercami,

wątrobami i żołądkami, znane jako

"indyki 80%"

0207 22 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów

i łap i bez szyj, serc, wątrób

i żołądków, znane jako "indyki 73%"

lub inaczej prezentowane

- Drób w kawałkach i podroby (łącznie

z wątrobami), świeże lub chłodzone:

- - Pozostałe:
- - - Z ptactwa gatunku Gallus

domesticus:

- - - - Kawałki:
0207 39 11 0- - - - - Bez kości
- - - - - Z kośćmi:
0207 39 13 0- - - - - - Połówki i ćwiartki
0207 39 15 0- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub

bez

0207 39 17 0- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety

łącznie z szyjami, kupry

i końce skrzydeł

0207 39 21 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
0207 39 23 0- - - - - - Nogi i ich kawałki
0207 39 25 0- - - - - - Pozostałe
- - - Z indyków:
- - - - Kawałki:
0207 39 31 0- - - - - Bez kości
- - - - - Z kośćmi:
0207 39 33 0- - - - - - Połówki albo ćwiartki
0207 39 35 0- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub

bez

0207 39 37 0- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety

łącznie z szyjami, kupry

i końce skrzydeł

0207 39 41 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - - Nogi i ich kawałki
0207 39 43 0- - - - - - - Uda i ich kawałki
0207 39 45 0- - - - - - - Pozostałe
0207 39 47 0- - - - - - Pozostałe
- Drób w kawałkach i podroby inne niż

wątroby, mrożone:

- - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:
- - - Kawałki:
0207 41 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 41 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
0207 41 21 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 41 31 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety

łącznie z szyjami, kupry

i końce skrzydeł

0207 41 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 41 51 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 41 71 0- - - - - Pozostałe
- - Z indyków:
- - - Kawałki:
0207 42 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 42 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
0207 42 21 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 42 31 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety

łącznie z szyjami, kupry

i końce skrzydeł

0207 42 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 42 51 0- - - - - - Uda i ich kawałki
0207 42 59 0- - - - - - Pozostałe
0207 42 71 0- - - - - Pozostałe"