Zm.: zarządzenie w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1966.26.136
Akt jednorazowy Wersja od: 1 czerwca 1966 r.
ZARZĄDZENIE
MINISTRA HANDLU WEWNĘTRZNEGO
z dnia 14 maja 1966 r.
zmieniające zarządzenie w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych.
Na podstawie art. 3 ust. 1 pkt 1 dekretu z dnia 29 października 1952 r. o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia (Dz. U. z 1952 r. Nr 44, poz. 301 i z 1956 r. Nr 54, poz. 244) oraz § 1 zarządzenia Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 13 stycznia 1954 r. w sprawie przekazania Ministrowi Handlu Wewnętrznego niektórych uprawnień do wydawania przepisów o gospodarowaniu artykułami spożywczymi w zasadach żywienia zbiorowego (Monitor Polski Nr A-7, poz. 66) zarządza się, co następuje: