Zm.: zarządzenie w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych.

Monitor Polski

M.P.1966.26.136

Akt jednorazowy
Wersja od: 1 czerwca 1966 r.

ZARZĄDZENIE
MINISTRA HANDLU WEWNĘTRZNEGO
z dnia 14 maja 1966 r.
zmieniające zarządzenie w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych.

Na podstawie art. 3 ust. 1 pkt 1 dekretu z dnia 29 października 1952 r. o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia (Dz. U. z 1952 r. Nr 44, poz. 301 i z 1956 r. Nr 54, poz. 244) oraz § 1 zarządzenia Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 13 stycznia 1954 r. w sprawie przekazania Ministrowi Handlu Wewnętrznego niektórych uprawnień do wydawania przepisów o gospodarowaniu artykułami spożywczymi w zasadach żywienia zbiorowego (Monitor Polski Nr A-7, poz. 66) zarządza się, co następuje:
W § 1 zarządzenia Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 30 czerwca 1963 r. w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych (Monitor Polski Nr 75, poz. 373) dodaje się ust. 3 w brzmieniu:

"3. W zakładach gastronomicznych kategorii "S" określone w ust. 1 wielkości porcji mogą być powiększone najwyżej o 50%".

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.