§ 1. - Zm.: zarządzenie w sprawie norm ubytków naturalnych wędlin podczas przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów.
M.P.1972.35.194
Akt jednorazowy"§ 3. Jakość i warunki, jakim powinny odpowiadać wędliny w momencie przekazywania do magazynów określa norma BN-72/8014-05 - Wędliny oraz inne przepisy technologiczno-normalizacyjne wydane przez Dyrektora Centrali Przemysłu Mięsnego w zakresie wymagań jakościowych nowowprowadzanych asortymentów wędlin.";
"§ 10. 1. Rozliczeń ubytków naturalnych dokonuje się zgodnie z obowiązującymi przepisami z zakresu inwentaryzacji i spisywaniu niedoborów, uwzględniając zasady ustalone przez Dyrektora Centrali Przemysłu Mięsnego w sprawie ustalania średniego okresu przechowywania wędlin dla rozliczania ubytków naturalnych.
2. Zasady rozliczania ubytków naturalnych wędlin pochodzących z przerzutu w razie przechowywania ich w magazynach określają odrębne przepisy Dyrektora Centrali Przemysłu Mięsnego.";
Godziny przechowywania | Normy ubytków naturalnych w %% | |
do | 1 | 0,03 |
powyżej | 1- 2 | 0,05 |
" | 2- 3 | 0,08 |
" | 3- 4 | 0,10 |
" | 4- 5 | 0,13 |
" | 5- 6 | 0,15 |
" | 6- 7 | 0,17 |
" | 7- 8 | 0,19 |
" | 8- 9 | 0,21 |
" | 9-10 | 0,23 |
" | 10-11 | 0,25 |
" | 11-12 | 0,27 |
" | 12-13 | 0,29 |
" | 13-14 | 0,30 |
" | 14-15 | 0,31 |
" | 15-16 | 0,32 |
" | 16-17 | 0,33 |
" | 17-18 | 0,34 |
" | 18-19 | 0,35 |
" | 19-20 | 0,36 |
" | 20-21 | 0,37 |
" | 21-22 | 0,38 |
" | 22-23 | 0,39 |
" | 23-24 | 0,40 |
" | 24-25 | 0,41 |
" | 25-26 | 0,42 |
" | 26-27 | 0,43 |
" | 27-28 | 0,44 |
" | 28-29 | 0,45 |
" | 29-30 | 0,46 |
" | 30-31 | 0,47 |
" | 31-32 | 0,48 |
" | 32-33 | 0,49 |
" | 33-34 | 0,50 |
" | 34-35 | 0,51 |
" | 35-36 | 0,52 |
" | 36-37 | 0,53 |
" | 37-38 | 0,54 |
" | 38-39 | 0,55 |
" | 39-40 | 0,56 |
" | 40-41 | 0,56 |
" | 41-42 | 0,57 |
" | 42-43 | 0,57 |
" | 43-44 | 0,58 |
" | 44-45 | 0,58 |
" | 45-46 | 0,59 |
" | 46-47 | 0,59 |
" | 47-48 | 0,60 |
" | 48-49 | 0,60 |
" | 49-50 | 0,61 |
" | 50-51 | 0,61 |
" | 51-52 | 0,62 |
" | 52-53 | 0,62 |
" | 53-54 | 0,63 |
" | 54-55 | 0,63 |
" | 55-56 | 0,64 |
" | 56-57 | 0,64 |
" | 57-58 | 0,65 |
" | 58-59 | 0,65 |
" | 59-60 | 0,66 |
" | 60-61 | 0,66 |
" | 61-62 | 0,67 |
" | 62-63 | 0,67 |
" | 63-64 | 0,68 |
" | 64-65 | 0,68 |
" | 65-66 | 0,69 |
" | 66-67 | 0,69 |
" | 67-68 | 0,70 |
" | 68-69 | 0,70 |
" | 69-70 | 0,71 |
" | 70-71 | 0,71 |
" | 71-72 | 0,72 |
" | 72-73 | 0,72 |
" | 73-74 | 0,73 |
" | 74-75 | 0,73 |
" | 75-76 | 0,74 |
" | 76-77 | 0,74 |
" | 77-78 | 0,75 |
" | 78-79 | 0,75 |
" | 79-80 | 0,76 |
" | 80-81 | 0,76 |
" | 81-82 | 0,77 |
" | 82-83 | 0,77 |
" | 83-84 | 0,78 |
" | 84-85 | 0,78 |
" | 85-86 | 0,79 |
" | 86-87 | 0,79 |
" | 87-88 | 0,80 |
" | 88-89 | 0,80 |
" | 89-90 | 0,81 |
" | 90-91 | 0,81 |
" | 91-92 | 0,82 |
" | 92-93 | 0,82 |
" | 93-94 | 0,83 |
" | 94-95 | 0,83 |
" | 95-96 | 0,84 |
" | 96-97 | 0,84 |
" | 97-98 | 0,85 |
" | 98-99 | 0,85 |
" | 99-100 | 0,86 |
" | 100-101 | 0,86 |
" | 101-102 | 0,87 |
" | 102-103 | 0,87 |
" | 103-104 | 0,88 |
" | 104-105 | 0,88 |
" | 105-106 | 0,89 |
" | 106-107 | 0,89 |
" | 107-108 | 0,90 |
" | 108-109 | 0,90 |
" | 109-110 | 0,91 |
" | 110-111 | 0,91 |
" | 111-112 | 0,92 |
" | 112-113 | 0,92 |
" | 113-114 | 0,93 |
" | 114-115 | 0,93 |
" | 115-116 | 0,94 |
" | 116-117 | 0,94 |
" | 117-118 | 0,95 |
" | 118-119 | 0,95 |
" | 119-120 | 0,95 |