§ 7. - Zasady zaopatrywania prywatnych przedsiębiorstw handlu detalicznego i zakładów przemysłu gastronomicznego.
Monitor Polski
M.P.1965.45.254
Akt utracił moc
Wersja od: 7 września 1966 r.
§ 7.
1.
Zaopatrzenie prywatnych zakładów gastronomicznych przez jednostki wymienione w § 1 ust. 1 pkt 6 obejmuje podstawowe niezbędne surowce i towary handlowe, w szczególności:
1)
mięso (w tym również mięso końskie), tłuszcze wieprzowe, łój, podroby, wędliny i wyroby wędliniarskie oraz garmażeryjne,
2)
ryby, przetwory rybne i śledzie,
3)
tłuszcze roślinne (olej, margarynę, ceres) oraz jaja, mleko spożywcze i inne przetwory mleczarskie,
kawę naturalną, herbatę, kawę zbożową, cykorię, wody mineralne i gazowane, piwo, wina oraz inne napoje alkoholowe,
6)
papierosy, cygara, zapałki.
2.
Zaopatrzenie prywatnych zakładów gastronomicznych w artykuły wymienione w ust. 1 odbywa się w ramach rozdzielników ustalonych przez organy do spraw handlu prezydiów rad narodowych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .