§ 4. - Zasady zaopatrywania prywatnych przedsiębiorstw handlu detalicznego i zakładów przemysłu gastronomicznego.

Monitor Polski

M.P.1965.45.254

Akt utracił moc
Wersja od: 7 września 1966 r.
§  4.
Zaopatrzenie prywatnych przedsiębiorstw handlu detalicznego w artykuły spożywcze przez jednostki wymienione w § 1 ust. 1 pkt 6 może obejmować następujące artykuły:
1)
mąki pszenne, cukier, kasze, pieczywo, wyroby mączno-cukiernicze, suchary, makaron oraz przetwory ziemniaczane,
2)
olej, margarynę, jaja, mleko spożywcze, napoje mleczne, twarogi, sery topione oraz lody,
3)
sól, ocet, musztardę, drożdże, środki odżywcze i koncentraty spożywcze, z wyjątkiem ekstraktu kawy "Marago", kawę zbożową oraz miód sztuczny,
4)
warzywa, owoce, fasolę, groch, marmoladę, przetwory warzywno-owocowe oraz konserwy warzywne i warzywno-mięsne,
5)
cukierki, z wyjątkiem cukierków czekoladowych i oblewanych czekoladą, piwo, wody gazowane, wina owocowe, papierosy oraz zapałki.