§ 7. - Zasady prowadzenia stołówek pracowniczych i tworzenie oddziałów zaopatrzenia robotniczego.
Monitor Polski
M.P.1951.A-19.246
Akt utracił moc Wersja od: 12 lipca 1956 r.
§ 7.
Zleca się Ministrowi Handlu Wewnętrznego: 1)
wprowadzenie obowiązujących jadłospisów i receptur posiłków jedno-, dwu- i trzydaniowych, 2)
ustalenie minimum wyposażenia technicznego stołówek, 3)
wydanie podręcznika dla prowadzących stołówki.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Akty prawne liczba obiektów na liście: (4)
Akty wykonawcze liczba obiektów na liście: (4)
- Ustalenie orientacyjnych wskaźników technicznego wyposażenia stołówek pracowniczych w jednostkach podległych i nadzorowanych przez Ministra Handlu Wewnętrznego, stołówek studenckich oraz stołówek prowadzonych przez spółdzielnie zrzeszone w Związku Spółdzielni Spożywców "Społem", zakłady Związku Spółdzielni Spożywców "Społem" i przez oddziały zaopatrzenia robotniczego.
- Zm.: zarządzenie z dnia 25 lipca 1951 r. w sprawie ustalenia norm orientacyjnych minimum wyposażenia technicznego stołówek pracowniczych prowadzonych przez spółdzielnie spożywców i oddziały zaopatrzenia robotniczego.
- Ustalenie norm orientacyjnych minimum wyposażenia technicznego stołówek pracowniczych prowadzonych przez spółdzielnie spożywców i oddziały zaopatrzenia robotniczego.