§ 5. - Zasady organizacji żywienia przyzakładowego w zakładach pracy.
Monitor Polski
M.P.1972.11.81
Akt utracił moc
Wersja od: 3 września 1973 r.
§ 5.
Zakład pracy może prowadzić żywienie przyzakładowe we własnym zakresie przez wyznaczoną komórkę organizacyjną tego zakładu pracy lub w wypadkach uzasadnionych zakresem i rozmiarem prowadzonego żywienia przyzakładowego:
1)
w przedsiębiorstwie państwowym - przez wyodrębnioną jednostkę działającą według zasad wewnętrznego pełnego lub wewnętrznego ograniczonego rozrachunku gospodarczego,
2)
w jednostce budżetowej - przez gospodarstwo pomocnicze działające według zasad określonych przez Ministra Finansów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .