§ 16. - Zasady organizacji żywienia przyzakładowego w zakładach pracy.
Monitor Polski
M.P.1972.11.81
Akt utracił moc
Wersja od: 3 września 1973 r.
§ 16.
Do placówek żywienia przyzakładowego mają zastosowanie wydane przez Ministra Handlu Wewnętrznego przepisy w zakresie:
1)
kwalifikacji pracowników,
2)
przyjmowania osób do pracy na stanowiska kierownicze lub związane z odpowiedzialnością majątkową oraz sporządzania opinii o tych osobach,
3)
rozliczania osób majątkowo odpowiedzialnych i przeprowadzania inwentaryzacji,
4)
stosowania limitów na pokrycie niedoborów,
5)
norm ubytków naturalnych niektórych artykułów spożywczych,
6)
orientacyjnych wskaźników zużycia drobnego sprzętu i opakowań szklanych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .