§ 9. - Zasady organizacji kontroli jakości w przedsiębiorstwach przemysłowych.

Monitor Polski

M.P.1970.27.222

Akt utracił moc
Wersja od: 27 sierpnia 1971 r.
§  9.
1.
Właściwi ministrowie (kierownicy urzędów centralnych) i prezydia wojewódzkich rad narodowych (rad narodowych miast wyłączonych z województw) określą tryb i terminy powołania kontroli jakości w podporządkowanych im przedsiębiorstwach. Terminy te nie powinny przekroczyć 6 miesięcy od daty wejścia w życie uchwały.
2.
Organy wymienione w ust. 1 mogą wydawać szczegółowe wytyczne w sprawie organizacji kontroli jakości w podporządkowanych im przedsiębiorstwach, dostosowujące przepisy uchwały oraz załączonych do niej wytycznych do warunków techniczno-organizacyjnych przedsiębiorstw poszczególnych branż i rodzajów.
3. 1
(skreślony).
1 § 9 ust. 3 skreślony przez § 9 pkt 1 uchwały nr 152 z dnia 21 lipca 1971 r. w sprawie kontroli jakości zdrowotnej środków spożywczych oraz przestrzegania higieny w zakładach produkujących i wprowadzających je do obrotu (M.P.71.43.272) z dniem 27 sierpnia 1971 r.