§ 7. - Zasady kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.

Monitor Polski

M.P.1951.A-31.394

Akt utracił moc
Wersja od: 6 lutego 1953 r.
§  7.
1.
Zaszeregowania zakładów gastronomicznych da odpowiedniej kategorii dokonywają prezydia właściwych terytorialnie powiatowych rad narodowych, a w miastach stanowiących powiaty miejskie - miejskich rad narodowych, na wniosek zainteresowanych osób.
2.
W przypadku wątpliwości co do uwzględnienia wniosków wymienionych w ust. 1 prezydia powiatowych (miejskich) rad narodowych, przesyłają wnioski prezydiom wojewódzkich rad narodowych.
3.
Od decyzji prezydiów wojewódzkich rad narodowych służy w takich przypadkach odwołanie do Ministra Handlu Wewnętrznego w terminie przewidzianym w przepisach o postępowaniu administracyjnym.
4.
Wniesienie odwołania nie wstrzymuje wykonania zaskarżonego orzeczenia.