Zasady kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1951.A-31.394
Akt utracił moc Wersja od: 6 lutego 1953 r.
ZARZĄDZENIE
MINISTRA HANDLU WEWNĘTRZNEGO
z dnia 11 marca 1951 r.
w sprawie zasad kalkulacji w nie uspołecznionych przedsiębiorstwach gastronomicznych.
Na podstawie § 2 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 17 października 1947 r. w sprawie normowania wynagrodzeń za usługi oraz za wartość pracy i wydatków przy umowie o dzieło i przy wytwarzaniu artykułów pierwszej potrzeby (Dz. U. R. P. Nr 67, poz. 418) zarządza się, co następuje:
1 § 5 ust. 1 zmieniony przez § 1 pkt 1 zarządzenia z dnia 21 stycznia 1953 r. (M.P.53.A-11.163) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 11 maja 1952 r., z tym, że w stosunku do potraw objętych cennikiem gastronomicznym wchodzą w życie z dniem 3 stycznia 1953 r.
2 § 5 ust. 2 zmieniony przez § 1 pkt 2 zarządzenia z dnia 21 stycznia 1953 r. (M.P.53.A-11.163) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 6 lutego 1953 r.
3 § 8 skreślony przez § 1 pkt 3 zarządzenia z dnia 21 stycznia 1953 r. (M.P.53.A-11.163) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 6 lutego 1953 r..