§ 1. - Zarachowanie sum pobranych z tytułu narzutu dodatkowego przez zakłady gastronomiczne oraz zaniechanie ustalania zobowiązań podatkowych w zakresie podatku obrotowego od zakładów gastronomicznych podlegających opodatkowaniu podatkiem obrotowym na zasadach obowiązujących gospodarkę nie uspołecznioną.

Monitor Polski

M.P.1952.A-34.492

Akt utracił moc
Wersja od: 30 kwietnia 1952 r.
§  1.
Narzuty dodatkowe do ceny określone w § 3 zarządzenia Nr 225 Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 9 kwietnia 1952 r., wydanego na podstawie uchwały Nr 161 Prezydium Rządu z dnia 22 marca 1952 r. w sprawie normowania konsumcji mięsa i tłuszczu w stołówkach i zakładach gastronomicznych oraz w sprawie dotowania stołówek pracowniczych w 1952 r., podlegają zarachowaniu na rachunek dochodu budżetu centralnego właściwego organu finansowego w oddziale Narodowego Banku Polskiego - część 12, dział 1:
a)
rozdział 4a "Narzuty budżetowe państwowych zakładów gastronomicznych",
b)
rozdział 4b "Narzuty budżetowe spółdzielczych zakładów gastronomicznych",
c)
rozdział 4c "Narzuty budżetowe nie uspołecznionych zakładów gastronomicznych.