§ 8. - Zaopatrywanie jednostek gospodarki nie uspołecznionej w artykuły mięsne i obrót tymi artykułami.

Monitor Polski

M.P.1982.16.132

Akt utracił moc
Wersja od: 30 czerwca 1982 r.
§  8.
1.
Zakłady rzemieślnicze składają właściwym terenowym organom administracji państwowej miesięczne rozliczenia z zużycia do produkcji surowca nabytego na zasadach określonych w § 3 ust. 1 pkt 2 i ust. 2 oraz z gotowego wyrobu w terminie 10 dni po upływie miesiąca, którego rozliczenie dotyczy.
2.
W rozliczeniach, o których mowa w ust. 1, należy wykazać ilość wyprodukowanych artykułów mięsnych, asortyment, ilość surowca mięsnego, podrobowego i tłuszczu zwierzęcego, zużytego do produkcji, oraz odbiorców.
3.
W razie nabycia przez zakład rzemieślniczy zwierząt rzeźnych zakład ten dokonuje przeliczenia zwierząt na surowiec mięsny, podrobowy i tłuszcz zwierzęcy, stosując wskaźniki przeliczeniowe obowiązujące w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego.