§ 7. - Wypiek, zużycie surowców do wypieku oraz wprowadzanie do obrotu pieczywa i wyrobów piekarskich.
Monitor Polski
M.P.1980.7.31
Akt utracił moc
Wersja od: 29 lutego 1980 r.
§ 7.
1.
Zezwala się na wypiek i wprowadzanie do obrotu pieczywa i wyrobów piekarskich, których rodzaje oraz proporcje ilościowe zużycia surowców do ich wypieku (receptury) i średnie wydajności zostały zatwierdzone zgodnie z obowiązującymi przepisami do dnia wejścia w życie zarządzenia.
2.
Do zmian w recepturach wyrobów piekarskich wymienionych w ust. 1 oraz wprowadzania do obrotu nowych rodzajów pieczywa upoważnia się Naczelnego Dyrektora Zrzeszenia Produkcji "Społem" Centralnego Związku Spółdzielni Spożywców.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .