§ 5. - Wypiek, zużycie surowców do wypieku oraz wprowadzanie do obrotu pieczywa i wyrobów piekarskich.
Monitor Polski
M.P.1980.7.31
Akt utracił moc
Wersja od: 29 lutego 1980 r.
§ 5.
1.
W piekarniach uspołecznionych dopuszcza się dodatnie i ujemne odchylenia w zużyciu surowców pomocniczych w wysokości do 2% ogólnej ilości tych surowców, wyliczonej na podstawie receptur i norm średniej wydajności wypieku pieczywa.
2.
Przepis ust. 1 nie dotyczy surowców pomocniczych, dla których receptury ustalają:
1)
dolną i górną granicę zużycia (np. drożdży, soli); zużycie tych surowców powinno się mieścić w granicach obliczonych na podstawie receptur i norm średniej wydajności wypieku pieczywa,
2)
górną granicę zużycia (np. mąki ziemniaczanej, maku, kminku).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .