§ 3. - Wypiek, zużycie surowców do wypieku oraz wprowadzanie do obrotu pieczywa i wyrobów piekarskich.

Monitor Polski

M.P.1980.7.31

Akt utracił moc
Wersja od: 29 lutego 1980 r.
§  3.
1.
Normy średniej wydajności wypieku pieczywa ustalają:
1)
dla piekarń nadzorowanych przez "Społem" Centralny Związek Spółdzielni Spożywców - zarządy wojewódzkich spółdzielni spożywców,
2)
dla piekarń prowadzonych przez spółdzielnie zrzeszone w Centralnym Związku Spółdzielni Rolniczych "Samopomoc Chłopska" - zarządy poszczególnych wojewódzkich związków spółdzielni rolniczych "Samopomoc Chłopska"

zgodnie z wytycznymi zarządów centralnych związków spółdzielni.

2.
Normy średniej wydajności wypieku pieczywa, ustalone przez organy wymienione w ust. 1, są podstawą do rozliczania osób materialnie odpowiedzialnych za zużycie surowców do produkcji pieczywa.