§ 3. - Wypiek, zużycie surowców do wypieku oraz wprowadzanie do obrotu pieczywa i wyrobów piekarskich.
Monitor Polski
M.P.1980.7.31
Akt utracił moc
Wersja od: 29 lutego 1980 r.
§ 3.
1.
Normy średniej wydajności wypieku pieczywa ustalają:
1)
dla piekarń nadzorowanych przez "Społem" Centralny Związek Spółdzielni Spożywców - zarządy wojewódzkich spółdzielni spożywców,
2)
dla piekarń prowadzonych przez spółdzielnie zrzeszone w Centralnym Związku Spółdzielni Rolniczych "Samopomoc Chłopska" - zarządy poszczególnych wojewódzkich związków spółdzielni rolniczych "Samopomoc Chłopska"
zgodnie z wytycznymi zarządów centralnych związków spółdzielni.
2.
Normy średniej wydajności wypieku pieczywa, ustalone przez organy wymienione w ust. 1, są podstawą do rozliczania osób materialnie odpowiedzialnych za zużycie surowców do produkcji pieczywa.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .