§ 21. - Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w przemyśle cukrowniczym.

Monitor Polski

M.P.1957.80.483

Akt utracił moc
Wersja od: 13 listopada 1958 r.
§  21.
1.
W magazynie może być przechowywany tylko cukier oraz zapas opakowań (worki, skrzynie itp.) do cukru.
2.
W razie gdy w magazynie cukrowni obok cukru nie opodatkowanego jest przechowywany także cukier uprzednio opodatkowany, zapas cukru opodatkowanego powinien być przechowywany w odrębnych stertach i odpowiednio oznaczony (ust. 4).
3.
W magazynie cukier powinien być tak ułożony w stertach i w takim porządku, aby sprawdzenie zapasów nie nastręczało trudności, a w szczególności, aby ułożenie opakowań wewnątrz stert było takie samo, na jakie wskazuje zewnętrzny ich układ.
4.
Każda sterta powinna być zaopatrzona w tabliczkę z uwidocznieniem ilości opakowań cukru.