Wykaz obowiązujących resortowych aktów prawnych ogłoszonych w Monitorze Polskim.
Monitor Polski
M.P.1969.8.79
Akt utracił moc Wersja od: 6 kwietnia 1971 r.
OBWIESZCZENIE
MINISTRA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO I SKUPU
z dnia 5 lutego 1969 r.
w sprawie wykazu obowiązujących resortowych aktów prawnych ogłoszonych w Monitorze Polskim.
Zgodnie z cz. II pkt 4 wytycznych stanowiących załącznik do zarządzenia nr 14 Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 stycznia 1968 r. w sprawie uporządkowania resortowych aktów prawnych i ograniczenia ich ilości ogłasza się w załączniku do obwieszczenia, według stanu na dzień 1 lutego 1971 r., wykaz obowiązujących zarządzeń Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu oraz b. Ministrów: Skupu, Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego, Przemysłu Rolnego i Spożywczego, Przemysłu Spożywczego, a także Ministra Handlu Wewnętrznego (w sprawach należących obecnie do zakresu działania Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu), ogłoszonych w Monitorze Polskim. 1
Zarządzenia i inne resortowe akty prawne ogłoszone w Monitorze Polskim, a nie objęte wykazem, utraciły moc.
ZAŁĄCZNIK 2
WYKAZ
WYKAZ
obowiązujących zarządzeń Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu oraz b. Ministrów: Skupu, Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego, Przemysłu Rolnego i Spożywczego, Przemysłu Spożywczego, a także Ministra Handlu Wewnętrznego (w sprawach należących obecnie do zakresu działania Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu), ogłoszonych w Monitorze Polskim, według stanu na dzień 1 lutego 1971 r.
Lp. | Data zarządzenia | Tytuł zarządzenia (w sprawie) | Zarządzenie ogłoszone (rok, nr i poz. Monitora Polskiego oraz późniejsze zmiany) |
1 | 2 | 3 | 4 |
I. Zarządzenia Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu. | |||
1*) | 1.X.1958 r. | Określenie stanowisk roboczych w przemyśle rolno-spożywczym objętych wykazem prac wykonywanych w warunkach szkodliwych dla zdrowia, uprawniających do zaliczenia do I kategorii zatrudnienia | 1958 r. Nr 80, poz. 461 |
2**) | (skreślona) | ||
3***) | 22.XI.1961 r. | Określenie stanowisk roboczych w resorcie przemysłu spożywczego i skupu objętych wykazem prac wykonywanych w warunkach szkodliwych dla zdrowia, uprawniających do zaliczenia do I kategorii zatrudnienia | 1962 r. Nr 12, poz. 43 |
4 | 9.IV.1962 r. | Przemiał gospodarczy zbóż | 1962 r. Nr 37, poz. 177 |
5 | (skreślona) | ||
6 | 6.XII.1963 r. | Zaopatrywanie jednostek gospodarki nie uspołecznionej w surowce mięsne, produkcja przez te jednostki przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych oraz obrót tymi przetworami i wyrobami | 1963 r. Nr 96, poz. 454 i 1964 r. Nr 65, poz. 303 |
7 | 19.II.1964 r. | Normatywy czasowe oddawania do montażu i eksploatacji maszyn branżowych przemysłu rolno-spożywczego i sprężarek chłodniczych | 1964 r. Nr 14, poz. 67 i 1968 r. Nr 43, poz. 306 oraz 1969 r. Nr 19, poz. 161 |
8****) | 25.II.1964 r. | Dokumentacja przemiału gospodarczego zbóż i przemiału umownego | 1964 r. Nr 19, poz. 86 i Nr 45, poz. 216 oraz 1968 r. Nr 49, poz. 341 |
9 | 8.IV.1964 r. | Tryb uzgadniania cen artykułów nietypowych i opłat za nietypowe usługi przemysłowe wykonywane dla jednostek gospodarki uspołecznionej przez przedsiębiorstwa podległe Ministrowi Przemysłu Spożywczego i Skupu | 1964 r. Nr 26, poz. 115 |
10 | 11.IV.1964 r. | Ustalenie normy ubytku naturalnego spirytusu podrożdżowego podczas magazynowania w drożdżowniach | 1964 r. Nr 26, poz. 116 |
*) oraz Ministra Pracy i Opieki Społecznej.
**) oraz Ministra Rolnictwa.
***) oraz Przewodniczącego Komitetu Pracy i Płac,
****) oraz Ministra Finansów
Lp. | Data zarządzenia | Tytuł zarządzenia (w sprawie) | Zarządzenie ogłoszone (rok, nr i poz. Monitora Polskiego oraz późniejsze zmiany) |
1 | 2 | 3 | 4 |
11 | (skreślona) | ||
12 | (skreślona) | ||
13 | (skreślona) | ||
14 | 28.IV.1966 r. | Normy ubytków naturalnych mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego i baraniego podczas zamrażania i przechowywania w chłodniach przyzakładowych zakładów przemysłu mięsnego oraz wydawania z tych chłodni | 1966 r. Nr 20, poz. 112 |
15 | 28.IV.1966 r. | Normy ubytków naturalnych ziarna kakaowego surowego podczas przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów | 1966 r. Nr 21, poz. 115 |
16 | 5.V.1966 r. | Normy ubytków naturalnych mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego i baraniego podczas zamrażania i przechowywania w chłodniach składowych oraz wydawania z tych chłodni | 1966 r. Nr 22, poz. 119 i 1967 r. Nr 36, poz. 171 |
17 | 13.VIII.1966 r. | Wzory umów kontraktacji tytoniu oraz zasady i tryb oszacowania tytoniu odstępowanego przez plantatorów | 1966 r. Nr 43, poz. 220 i 1968 r. Nr 34, poz. 235 |
18*) | 2.XII.1966 r. | Rozliczanie niedoborów i nadwyżek zboża oraz produktów jego przemiału w uspołecznionych młynach gospodarczych | 1966 r. Nr 68, poz. 325 |
19 | 10.VII.1967 r. | Normy ubytków naturalnych ziarna zbóż podczas przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów | 1967 r. Nr 42, poz. 205 |
20 | 23.IX.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży piwa w obrocie krajowym pomiędzy jednostkami gospodarki uspołecznionej | 1967 r. Nr 55, poz. 270 |
21 | 23.IX.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży zbóż, grochu i ich przetworów oraz fasoli w obrocie krajowym pomiędzy jednostkami gospodarki uspołecznionej | 1967 r. Nr 55, poz. 271 |
22 | 4.XII.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży wyrobów spirytusowych butelkowanych w obrocie krajowym pomiędzy jednostkami gospodarki uspołecznionej | 1967 r. Nr 67, poz. 333 |
23 | 15.XII.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży mięsa i przetworów mięsnych przeznaczonych na zaopatrzenie rynku krajowego | 1968 r. Nr 1, poz. 4 |
24 | 19.XII.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży jaj i ich przetworów w obrocie krajowym pomiędzy jednostkami gospodarki uspołecznionej | 1968 r. Nr 1, poz. 5 i 1970 r. Nr 11, poz. 101 |
25 | 7.II.1968 r. | Normy ubytków naturalnych mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego, baraniego i końskiego podczas studzenia, chłodzenia oraz przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów | 1968 r. Nr 8, poz. 46 |
26 | 1.III.1968 r. | Organizacja skupu owoców, warzyw i ziemniaków wczesnych | 1968 r. Nr 10, poz. 65 |
*) oraz Ministra Finansów.
Lp. | Data zarządzenia | Tytuł zarządzenia (w sprawie) | Zarządzenie ogłoszone (rok, nr i poz. Monitora Polskiego oraz późniejsze zmiany) |
1 | 2 | 3 | 4 |
27 | 1.III.1968 r. | Wywóz świeżych owoców, warzyw i ziemniaków wczesnych przez nie uspołecznionych producentów oraz inne jednostki gospodarki nie uspołecznionej | 1968 r. Nr 10, poz. 66 |
27a | 26.III.1969 r. | Określenie przedsiębiorstw uprawnionych do nabywania surowca tytoniowego oraz warunków uprawy tytoniu do celów naukowo-badawczych i szkoleniowych | 1969 r. Nr 15, poz. 116 |
27b | 1.VI.1970 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży mleka i jego przetworów zbywanych przez jednostki organizacyjne spółdzielczości mleczarskiej na zaopatrzenie rynku wewnętrznego | 1970 r. Nr 18, poz. 141 |
27c | 26.VI.1970 r. | Ceny zakupu oraz zasady klasyfikacji liści i nasion tytoniu krajowego | 1970 r. Nr 22, poz. 176 |
27d | 10.VIII.1970 r. | Normy zamiany owiec przyjmowanych na poczet obowiązkowych dostaw zwierząt rzeźnych | 1970 r. Nr 27, poz. 230 i Nr 39, poz. 288 |
27e | 27.XI.1970 r. | Zwalczanie szkodników magazynowych artykułów spożywczych, produktów rolniczych i pasz | 1970 r. Nr 42, poz. 318 |
27f | 19.I.1971 r. | Normy ubytków naturalnych mięsa wieprzowego w półtuszach zdekompletowanych | 1971 r. Nr 6, poz. 44. |
II. Zarządzenia Ministra Handlu Wewnętrznego. | |||
28 | 6.X.1951 r. | Ustalenie zasad wynagrodzenia należnego osobom nie będącym państwowymi jednostkami gospodarczymi za postawienie magazynów i nie wykorzystanych budynków do dyspozycji dla wykonania zadań związanych z planowym rozdziałem zboża i przetworów zbożowych | 1951 r. Nr A-93, poz. 1291 |
29*) | 10.XI.1951 r. | Sposób ważenia zwierząt rzeźnych na miejscach obrotu oraz mięsa w obrocie hurtowym | 1951 r. Nr A-103, poz. 1506 |
30 | 30.III.1967 r. | Ogólne warunki umów sprzedaży warzyw i owoców | 1967 r. Nr 19, poz. 93 i 1969 r. Nr 27, poz. 210 |
III. Zarządzenia b. Ministra Skupu. | |||
31 | 30.VIII.1955 r. | Obrót zwierzętami rzeźnymi | 1955 r. Nr 78, poz. 946 |
32 | 7.VII.1956 r. | Normy ubytku naturalnego w obrocie zwierzętami rzeźnymi | 1956 r. Nr 70, poz. 860 |
IV. Zarządzenia b. Ministra Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego. | |||
33*) | 23.X.1952 r. | Postępowanie ze zwierzętami rzeźnymi w obrocie | 1952 r. Nr A-93, poz. 1447 |
34 | 23.V.1953 r. | Skup odpadków poubojowych pochodzących z uboju gospodarczego | 1953 r. Nr A-63, poz. 770 |
35**) | 23.III.1955 r. | Niektóre obowiązki organów resortu rolnictwa oraz przemysłu mięsnego i mleczarskiego w rzeźniach i eksportowych przetwórniach mięsnych | 1955 r. Nr 36, poz. 355 |
V. Zarządzenia b. Ministra Przemysłu Rolnego i Spożywczego. | |||
36 | (skreślona) | ||
37 | (skreślona) | ||
38 | (skreślona) | ||
39 | 8.VIII.1955 r. | Skład i tryb postępowania komisji nadzorujących skażanie spirytusu w zakładach podległych Ministrowi Przemysłu Rolnego i Spożywczego | 1955 r. Nr 74, poz. 919 |
40 | 8.VIII.1955 r. | Tryb badania środków skażających oraz sposób ich zabezpieczenia | 1955 r. Nr 74, poz. 920 |
41***) | 1.XII.1955 r. | Wprowadzenie norm ubytków naturalnych produktów ziemniaczanych i ziarna kakaowego w magazynowaniu | 1955 r. Nr 119, poz. 1575 i 1966 r. Nr 21, poz. 115 |
42 | 6.IV.1956 r. | Wprowadzenie norm ubytków naturalnych spirytusu w magazynowaniu | 1956 r. Nr 30, poz. 396 |
43 | 19.VI.1956 r. | Wprowadzenie norm ubytków naturalnych suchego lodu w magazynowaniu | 1956 r. Nr 56, poz. 618 |
VI. Zarządzenie b. Ministra Przemysłu Spożywczego. | |||
44 | 17.IX.1956 r. | Recepty skażania spirytusu | 1956 r. Nr 82, poz. 969 |
*) i Prezesa Centralnego Urzędu Skupu i Kontraktacji.
**) oraz Ministra Rolnictwa.
***) obowiązuje tylko w odniesieniu do produktów ziemniaczanych.
1 Preambuła zmieniona przez pkt 1 obwieszczenia z dnia 16 marca 1971 r. (M.P.71.20.135) zmieniającego nin. obwieszczenie z dniem 6 kwietnia 1971 r.
2 Załącznik zmieniony przez pkt 1 i 2 obwieszczenia z dnia 16 marca 1971 r. (M.P.71.20.135) zmieniającego nin. obwieszczenie z dniem 6 kwietnia 1971 r.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »