Wprowadzenie norm ubytków naturalnych produktów ziemniaczanych i ziarna kakaowego w magazynowaniu.
Monitor Polski
M.P.1955.119.1575
Akt utracił moc Wersja od: 13 maja 1966 r.
ZARZĄDZENIE
MINISTRA PRZEMYSŁU ROLNEGO I SPOŻYWCZEGO
z dnia 1 grudnia 1955 r.
w sprawie wprowadzenia norm ubytków naturalnych produktów ziemniaczanych i ziarna kakaowego w magazynowaniu. *
Na podstawie uchwały nr 735 Prezydium Rządu z dnia 22 października 1951 r. w sprawie odpisania z ksiąg rachunkowych przedsiębiorstw uspołecznionych niedoborów materiałowo-towarowych (Monitor Polski Nr A-92, poz. 1269), zarządzenia Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 31 grudnia 1951 r. w sprawie określenia właściwości ministrów w zakresie opracowania wykazów dopuszczalnych ubytków naturalnych (Monitor Polski z 1952 r. Nr A-3, poz. 42) oraz zarządzenia Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 1 października 1952 r. nr 315 w sprawie trybu i sposobu opracowania norm ubytków naturalnych (Biuletyn Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego nr 41, poz. 195) zarządza się, co następuje:
* Z dniem 13 maja 1966 r. nin. zarządzenie traci moc w części dotyczącej norm ubytków naturalnych ziarna kakaowego, zgodnie z § 2 zarządzenia Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 28 kwietnia 1966 r. w sprawie ustalenia norm ubytków naturalnych ziarna kakaowego surowego podczas przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów (M.P.66.21.115).