§ 17. - Warunki sanitarne na statkach żeglugi śródlądowej.
Monitor Polski
M.P.1956.11.139
Akt utracił moc
Wersja od: 11 lutego 1956 r.
§ 17.
1.
Pracownicy obsługi żywienia zbiorowego na statkach powinni być obeznani z podstawowymi zasadami higieny stosownie do zarządzenia Ministrów Zdrowia oraz Handlu Wewnętrznego z dnia 30 listopada 1953 r. w sprawie przepisów sanitarnych dla zakładów żywienia zbiorowego (Monitor Polski z 1954 r. Nr A-6, poz. 165) oraz przestrzegać tych zasad przy wykonywaniu swych czynności zawodowych.
2.
Zarządzenie wymienione w ust. 1 powinno być także przestrzegane we wszystkich innych przypadkach, o ile jest to możliwe do przyjęcia w warunkach danego statku.
V. Utrzymanie czystości, porządku i usuwanie śmieci ze statków.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .