§ 15. - Warunki sanitarne na statkach żeglugi śródlądowej.
Monitor Polski
M.P.1956.11.139
Akt utracił moc
Wersja od: 11 lutego 1956 r.
§ 15.
1.
Pracownicy zatrudnieni na statku przy sporządzaniu lub wydawaniu posiłków obowiązani są przestrzegać zasad higieny osobistej, a w szczególności:
1)
zachowywać czystość rąk, twarzy i całego ciała oraz krótko obcinać paznokcie,
2)
w czasie pracy nosić czystą odzież ochronną, włosy okrywać chustką, czepkiem lub gęstą siatką (nakrycie głowy nie obowiązuje mężczyzn - kelnerów),
3)
zdejmować odzież ochronną przed wejściem do ustępu i obowiązkowo myć ręce po opuszczeniu ustępu.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .