§ 2. - Utworzenie wojewódzkich zarządów przemysłu gastronomicznego.
Monitor Polski
M.P.1952.A-33.482
Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 1953 r.
§ 2.
Do zakresu działania wymienionych w § 1 wojewódzkich zarządów przemysłu gastronomicznego należą sprawy: planowania, koordynacji oraz kontroli działalności państwowych przedsiębiorstw gastronomicznych rozliczających się z budżetem terenowym, a w szczególności:
1)
opracowywanie zbiorczych planów finansowo-gospodarczych i inwestycyjnych tych przedsiębiorstw oraz przedkładanie ich w ustalonym trybie do zatwierdzenia wojewódzkim radom narodowym;
2)
ustalanie zadań planowych w ramach zbiorczego planu finansowo-gospodarczego, zatwierdzonego przez wojewódzką radę narodową;
sprawy zatwierdzania i odwoływania w trybie przepisanym dyrektorów państwowych przedsiębiorstw gastronomicznych rozliczających się z budżetem terenowym.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .