§ 4. - Utworzenie przedsiębiorstwa państwowego pod nazwą "Centralny Zarząd Przemysłu Gastronomicznego".
Monitor Polski
M.P.1950.A-2.21
Akt indywidualny
Wersja od: 8 stycznia 1950 r.
§ 4.
1.
Przedmiotem działalności Centralnego Zarządu Przemysłu Gastronomicznego jest koordynowanie, nadzorowanie i kontrolowanie oraz ogólne kierownictwo przedsiębiorstw państwowych, których zadaniem jest organizowanie i prowadzenie zakładów żywienia zbiorowego, a w szczególności: jadłodajni, barów, restauracji, kawiarni i pomocniczych zakładów przetwórczych.
2.
Wykaz wymienionych w ust. 1 przedsiębiorstw podporządkowanych Centralnemu Zarządowi Przemysłu Gastronomicznego zostanie ustalony odrębnym zarządzeniem.
3.
W okresie przejściowym, do czasu powołania do życia w trybie prawem przepisanym przedsiębiorstw przewidzianych w ust. 1, przedmiotem działalności Centralnego Zarządu Przemysłu Gastronomicznego jest organizowanie i prowadzenie zakładów żywienia zbiorowego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .