§ 3. - Utworzenie Instytutu Ekonomiki i Organizacji Przemysłu Spożywczego.
Monitor Polski
M.P.1980.18.88
Akt utracił moc
Wersja od: 7 sierpnia 1980 r.
§ 3.
Przedmiotem działania Instytutu jest prowadzenie prac naukowo-badawczych, rozwojowych i wdrożeniowych na potrzeby przemysłu spożywczego, w zakresie ekonomiki, organizacji i zarządzania, a w szczególności:
1)
opracowywanie prognoz, programów rozwojowych, analiz i ekspertyz, dotyczących podstawowych problemów rozwoju przemysłu spożywczego,
2)
doskonalenie rozwiązań systemowych i struktur organizacyjnych oraz form i metod pracy i zarządzania,
3)
prowadzenie resortowego systemu informacyjnego dla zarządzania, z wykorzystaniem elektronicznej techniki obliczeniowej,
4)
doskonalenie kadry kierowniczej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .