§ 3. - Utrzymywanie minimum zapasów niektórych artykułów spożywczych i przemysłowych w magazynach hurtowni powiatowych związków gminnych spółdzielni oraz w sklepach wiejskich spółdzielni zrzeszonych w Centrali Rolniczej Spółdzielni "Samopomoc Chłopska".

Monitor Polski

M.P.1960.38.191

Akt utracił moc
Wersja od: 10 maja 1960 r.
§  3.
Ustala się minimum zapasu dla następujących artykułów w sklepach bądź w działach sklepów wielobranżowych:
1)
w branży spożywczej:
Lp.Nazwa artykułuZapas
w dniachna 1 osobę
1234
1Cukier100,5 kg
2Sól150,5 kg
3Ocet100,05 l
4Olej10X
5Przetwory zbożowe (mąka, kasza itp.)10X
6Kawa zbożowa }
7Cukierki }10X
8Herbata naturalna}
9Zapałki152 pudełka
10Papierosy1025 szt.
2)
w branży przemysłowej:
Lp.Nazwa artykułuZapasUwagi
w dniachna 1 gospodarstwo
sezonpozostały okressezonpozostały okres
1234567
1

2

3

Nafta

Lampy

Szkła do lamp

14

X

45

8

15

15

0,3 l

1/20 szt.

1/2 szt.

0,1 l

1/30 szt.

1/5 szt.

za sezon uważa się okres od 1 września do 31 marca
4Mydło i proszek do praniaX12X0,1 kg
5ŚwieceX10XX
6

7

8

Kosy

Szpadle

Gwoździe

15

X

X

X

10

10

X

X

X

X

X

X

za sezon uważa się od 1 marca do 15 września
9Podkowy i podkowiakiX10XX