§ 7. - Ustalenie wysokości zysku brutto w obrotach handlowych przedsiębiorstw gastronomicznych.

Monitor Polski

M.P.1947.144.880

Akt utracił moc
Wersja od: 28 lutego 1951 r.
§  7.
1.
W terminie 7-dniowym od dnia wejścia w życie niniejszego zarządzenia zrzeszenia przemysłu gastronomicznego przedłożą w trzech egzemplarzach właściwym wydziałom przemysłu i handlu w urzędach wojewódzkich i zarządom m. st. Warszawy i m. Łodzi do zatwierdzenia w terminie 7-dniowym spisy podległych im miejscowo przedsiębiorstw gastronomicznych zaszeregowanych na kategorie w myśl § 1 niniejszego zarządzenia.
2.
Zarządy zrzeszeń gastronomicznych w terminie 5-dniowym od dnia otrzymania przez nie zatwierdzonych spisów, o których mowa w pkt. 1 niniejszego paragrafu, zawiadomią poszczególne przedsiębiorstwa na piśmie za potwierdzeniem odbioru, do jakiej kategorii zostało ono zaszeregowane przy równoczesnym pouczeniu o treści niniejszego zarządzenia.