§ 3. - Ustalenie wysokości zysku brutto w obrotach handlowych przedsiębiorstw gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1947.144.880
Akt utracił moc
Wersja od: 28 lutego 1951 r.
§ 3.
1.
Ceny piwa beczkowego produkcji przedsiębiorstw państwowych lub będących pod zarządem państwowym nie mogą być wyższe w zakładach gastronomicznych od cen maksymalnych, cena zaś piwa butelkowego tejże produkcji dla spożycia na miejscu może przewyższyć o 5 zł cenę maksymalną piwa na wynos.
2.
Wysokość zysku brutto w zakładach gastronomicznych dla piwa produkcji innych przedsiębiorstw nie może być wyższa od wysokości stosowanej dla piwa produkcji przedsiębiorstw państwowych lub będących pod zarządem państwowym.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .