§ 2. - Ustalenie wysokości zysku brutto w obrotach handlowych przedsiębiorstw gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1947.144.880
Akt utracił moc
Wersja od: 28 lutego 1951 r.
§ 2.
1.
Przedsiębiorstwa gastronomiczne, w których są sporządzane dania gorące, obowiązane są do wydawania w godzinach od 15 do 17 obiadów popularnych i klubowych oraz poza tymi godzinami w ciągu całego czasu otwarcia zakładu dwóch tanich dań.
2.
Komisje cennikowe przy wojewodach i prezydentach m. st. Warszawy i m. Łodzi po zasięgnięciu opinii właściwych zrzeszeń przemysłu gastronomicznego ustalą skład ilościowy i jakościowy obiadów popularnych, klubowych oraz tanich dań.
3.
Komisje cennikowe przy wojewodach i prezydentach m. st. Warszawy i m. Łodzi ustalają na podstawie zatwierdzonych cen maksymalnych na artykuły spożywcze w dniach 1 i 15 każdego miesiąca ceny maksymalne na wszystkie rodzaje potraw i pieczywo w przedsiębiorstwach gastronomicznych. Ustalone ceny będą ogłaszane przez komisje cennikowe przy starostach i prezydentach miast.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .