Rozdział 7 - Stan sanitarny. - Usprawnienie gospodarki uspołecznionej w dziedzinie żywienia zbiorowego.
Monitor Polski
M.P.1950.A-123.1527
Akt utracił moc
Wersja od: 17 listopada 1950 r.
VII.
Stan sanitarny.
§ 16.
Minister Zdrowia zorganizuje przez podległe sobie organy sanitarne wzmożoną kontrolę sanitarną w zakładach żywienia zbiorowego w zakresie warunków sanitarnych i higieny oraz zdrowotności wydawanych posiłków.
§ 17.
Zobowiązuje się Ministra Handlu Wewnętrznego do wydania zarządzeń w porozumieniu z Ministrem Zdrowia co do przestrzegania zasad higieny osobistej zatrudnionego personelu i czystości w zakładach żywienia zbiorowego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .