§ 6. - Usługowy wypiek pieczywa na zlecenie producentów rolnych.
Monitor Polski
M.P.1953.A-94.1314
Akt utracił moc
Wersja od: 16 października 1953 r.
§ 6.
W tych powiatach na terenie państwa, w których producenci rolni nie zostali zwolnieni od obowiązku odstępowania przy przemiale gospodarczym zboża na rzecz państwa (odsypów) i uiszczania opłat w naturze za przemiał (miarek), dozwolony jest również usługowy wypiek pieczywa na zasadach podanych w § 4 i w § 5, z tym że od dostarczonej ilości żyta do wymiany na chleb zostaje pobrana odpowiednia ilość żyta za przemiał gospodarczy. Do wymiany żyta na chleb brana jest pod uwagę pozostała ilość zboża.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .