§ 7. - Upoważnienie Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego do przyznawania prawa oznaczania znakiem jakości napojów alkoholowych.
Monitor Polski
M.P.1963.63.319
Akt utracił moc
Wersja od: 22 sierpnia 1963 r.
§ 7.
1.
Instytut zobowiązany jest do:
1)
prowadzenia rejestru wniosków zgłaszanych o prawo do oznaczania wyrobów znakiem jakości,
2)
prowadzenia rejestru zezwoleń wydanych na oznaczanie wyrobów znakiem jakości,
3)
publikowania i przekazywania informacji o udzieleniu, wygaśnięciu oraz cofnięciu zezwolenia na oznaczanie wyrobów znakiem jakości,
4)
określenia zasad pobierania i postępowania z wzorcami badanych wyrobów,
5)
ustalenia wzoru zezwolenia na oznaczanie wyrobów znakiem jakości,
6)
sporządzania okresowych analiz i ocen stanu jakościowego badanych wyrobów, wyników przeprowadzanych kontroli oraz opracowywania wniosków dotyczących poprawy jakości wyrobów podlegających badaniom.
2.
Wytyczne w sprawach, o których mowa w ust. 1, ustali Biuro Znaku Jakości przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .