§ 3. - Upoważnienie Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego do przyznawania prawa oznaczania znakiem jakości napojów alkoholowych.
Monitor Polski
M.P.1963.63.319
Akt utracił moc
Wersja od: 22 sierpnia 1963 r.
§ 3.
1.
Instytut ustali wymagania i kryteria kwalifikowania do oznaczania znakiem jakości wyroków wymienionych w § 1, uwzględniając powiązanie systemu kwalifikowania z zasadami określonymi w zarządzeniu nr 12 Ministrów Handlu Wewnętrznego oraz Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 20 stycznia 1962 r. w sprawie utworzenia państwowego rejestru win i miodów markowych, obrotu winami i miodami markowymi oraz ustalenia trybu dokonywania ocen jakości krajowych win owocowych i miodów pitnych, zgłoszonych do obrotu jako markowe (Dziennik Urzędowy Min. Przem. Spoż. i Skupu Nr 1, poz. 3).
2.
Wymagania i kryteria, o których mowa w ust. 1, podlegają uzgodnieniu z Biurem Znaku Jakości przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .