§ 3. - Upoważnienie Instytutu Przemysłu Fermentacyjnego do przyznawania prawa oznaczania znakiem jakości napojów alkoholowych.

Monitor Polski

M.P.1963.63.319

Akt utracił moc
Wersja od: 22 sierpnia 1963 r.
§  3.
1.
Instytut ustali wymagania i kryteria kwalifikowania do oznaczania znakiem jakości wyroków wymienionych w § 1, uwzględniając powiązanie systemu kwalifikowania z zasadami określonymi w zarządzeniu nr 12 Ministrów Handlu Wewnętrznego oraz Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 20 stycznia 1962 r. w sprawie utworzenia państwowego rejestru win i miodów markowych, obrotu winami i miodami markowymi oraz ustalenia trybu dokonywania ocen jakości krajowych win owocowych i miodów pitnych, zgłoszonych do obrotu jako markowe (Dziennik Urzędowy Min. Przem. Spoż. i Skupu Nr 1, poz. 3).
2.
Wymagania i kryteria, o których mowa w ust. 1, podlegają uzgodnieniu z Biurem Znaku Jakości przy Polskim Komitecie Normalizacyjnym.