§ 1. - Tryb uruchamiania produkcji masarniczej przez oddziały zaopatrzenia robotniczego.
Monitor Polski
M.P.1954.A-63.828
Akt utracił moc
Wersja od: 9 lipca 1954 r.
§ 1.
Produkcja masarnicza może być prowadzona przez oddziały zaopatrzenia robotniczego (OZR) tylko za zgodą wydziału handlu prezydium wojewódzkiej rady narodowej po stwierdzeniu zgodności warunków produkcji z przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi i pod warunkiem, że podstawowym surowcem do tej produkcji będzie surowiec pochodzący z własnej hodowli bądź tuczu po zaspokojeniu potrzeb stołówek danego OZR na mięso i tłuszcz zwierzęcy (słonina, smalec).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .