§ 7. - Tryb i warunki uruchamiania stołówek pracowniczych oraz zwiększanie liczby konsumentów w tych stołówkach.

Monitor Polski

M.P.1953.A-117.1523

Akt utracił moc
Wersja od: 31 maja 1957 r.
§  7. 8
1.
Zwiększenie liczby konsumentów w stołówkach może nastąpić na zasadach i w trybie określonych w § 1 ust. 1-3.
2.
W przypadkach określonych w ust. 1 zakład pracy powinien wystąpić do wydziału handlu z odpowiednim wnioskiem o dodatkowy przydział artykułów mięsnych i tłuszczów. Wzór decyzji wydziału handlu w tym przedmiocie stanowi załącznik nr 3 do niniejszego zarządzenia.
3.
Wniosek powinien zawierać następujące dane:
1)
zamierzony termin zwiększenia liczby konsumentów w stołówce;
2)
liczbę osób, o którą ma ulec zwiększeniu stan konsumentów;
3)
dodatkowe miesięczne zapotrzebowanie na artykuły mięsne i tłuszcze.
4. 9
(skreślony).
8 § 7 według numeracji ustalonej przez § 1 pkt 5 zarządzenia z dnia 1 marca 1956 r. (M.P.56.22.283) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 15 marca 1956 r.
9 § 8 ust. 4 skreślony przez § 1 pkt 4 zarządzenia z dnia 1 marca 1956 r. (M.P.56.22.283) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 15 marca 1956 r.