§ 1. - Tryb i warunki uruchamiania stołówek pracowniczych oraz zwiększanie liczby konsumentów w tych stołówkach.

Monitor Polski

M.P.1953.A-117.1523

Akt utracił moc
Wersja od: 31 maja 1957 r.
§  1.
1.
Stołówki pracownicze mogą być tworzone, o ile przewidziane są w narodowym planie gospodarczym.
2. 1
Wojewódzkie zarządy handlu prezydiów wojewódzkich rad narodowych przesyłają do właściwych wydziałów handlu (ust. 4) powiatowe (miejskie, dzielnicowe) harmonogramy uruchamiania stołówek, określonych w ust. 1.
3. 2
(skreślony).
4.
Ilekroć w zarządzeniu mowa jest o wydziałach handlu bez bliższego określenia, rozumie się przez to wydział handlu prezydium właściwej powiatowej rady narodowej, miejskiej rady narodowej miasta stanowiącego powiat, a na obszarze m. st. Warszawy i m. Łodzi - dzielnicowej rady narodowej.
5.
Przepisy dotyczące prezydiów wojewódzkich rad narodowych odnoszą się również do Prezydiów Rad Narodowych w m. st. Warszawie i m. Łodzi.
1 § 1 ust. 2 zmieniony przez § 1 pkt 1 zarządzenia z dnia 1 marca 1956 r. (M.P.56.22.283) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 15 marca 1956 r.
2 § 1 ust. 3 skreślony przez § 1 zarządzenia z dnia 6 maja 1957 r. (M.P.57.41.261) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 31 maja 1957 r.