§ 6. - Tryb i warunki uruchamiania oraz zasady prowadzenia stołówek studenckich przy szkołach wyższych.

Monitor Polski

M.P.1958.27.161

Akt utracił moc
Wersja od: 21 grudnia 1961 r.
§  6.
1.
W przypadkach określonych w § 5 pkt 2 szczegółowe warunki prowadzenia stołówki zostaną ustalone w umowie zawartej pomiędzy szkołą wyższą a organizacją, której powierzone zostało prowadzenie stołówki.
2.
W umowie o prowadzeniu stołówki strony zastrzegają sobie prawo rozwiązania umowy na podstawie wypowiedzenia z terminem rozwiązania wskazanym przez właściwy organ administracji handlu, nie dłuższym jednak niż cztery miesiące od daty wypowiedzenia.
3.
W przypadku określonym w ust. 2 właściwy organ administracji handlu, wskazując termin rozwiązania umowy powierzy równocześnie prowadzenie stołówki innej organizacji prowadzącej działalność gastronomiczną, jeżeli szkoła wyższa nie podejmuje się prowadzenia stołówki we własnym zakresie.