§ 8. - Tryb i warunki uruchamiania oraz zasady prowadzenia stołówek studenckich.

Monitor Polski

M.P.1955.71.893

Akt utracił moc
Wersja od: 12 września 1956 r.
§  8. 8
1.
Koszty osobowe i rzeczowe związane z prowadzeniem stołówki pokrywane są według rzeczywistych wydatków z wyodrębnionych na ten cel dotacji budżetu Państwa.
2.
Przez koszty osobowe i rzeczowe rozumie się:
a)
płace pracowników stołówki,
b)
świadczenia socjalne,
c)
koszty uzupełnienia drobnego sprzętu,
d)
koszty utrzymania czystości i dekoracji pomieszczeń,
e)
koszty odzieży roboczej,
f)
koszty opału zużytego w trzonach kuchennych,
g)
wydatki kancelaryjne,
h)
narzuty na utrzymanie jednostek nadrzędnych spółdzielni spożywców, obliczane według zasad ustalonych w branżowym planie kont Związku Spółdzielni Spożywców.
3.
Wydatki, o których mowa w ust. 1, nie mogą przekraczać wskaźników kosztów prowadzenia stołówek, przewidzianych w planach Związku Spółdzielni Spożywców.
8 § 8 według numeracji ustalonej przez § 1 pkt 7 zarządzenia z dnia 1 września 1956 r. (M.P.56.75.880) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 12 września 1956 r.