§ 3. - Tryb i warunki uruchamiania oraz zasady prowadzenia stołówek studenckich.

Monitor Polski

M.P.1955.71.893

Akt utracił moc
Wersja od: 12 września 1956 r.
§  3. 3
1.
Wojewódzki zarząd handlu wyraża zgodę na uruchomienie stołówki po stwierdzeniu, że stołówka odpowiada warunkom określonym w zarządzeniu Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 25 lipca 1951 r. (Monitor Polski z 1951 r. Nr A-71, poz. 924 i z 1955 r. Nr 36, poz. 354).
2.
Przed powzięciem decyzji wojewódzki zarząd handlu powinien zasięgnąć opinii właściwego państwowego inspektora sanitarnego, czy nie ma przeszkód do uruchomienia stołówki ze względów higieniczno-sanitarnych.
3.
W razie stwierdzenia uchybień wojewódzki zarząd handlu uzależnia zgodę na uruchomienie stołówki od ich usunięcia.
3 § 3 zmieniony i według numeracji ustalonej przez § 1 pkt 3 i pkt 4 zarządzenia z dnia 1 września 1956 r. (M.P.56.75.880) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 12 września 1956 r.