§ 2. - Tryb i warunki uruchamiania oraz zasady prowadzenia stołówek studenckich.

Monitor Polski

M.P.1955.71.893

Akt utracił moc
Wersja od: 12 września 1956 r.
§  2. 2
1.
Uruchomienie stołówki może nastąpić na wniosek szkoły wyższej zaopiniowany przez właściwe ministerstwo (centralny urząd) po uzyskaniu zgody wojewódzkiego zarządu handlu.
2.
Wniosek powinien zawierać uzasadnienie potrzeby uruchomienia stołówki, jak również zamierzony termin uruchomienia oraz liczbę studentów reflektujących na korzystanie z poszczególnych rodzajów posiłków. Do wniosku powinno być dołączone oświadczenie zainteresowanego ministerstwa (centralnego urzędu), że kwoty potrzebne na pokrycie kosztów osobowo-rzeczowych związanych z prowadzeniem projektowanej do uruchomienia stołówki oraz na dopłaty do kosztów surowca mieszczą się w granicach kredytu budżetowego ustalonego na dany rok.
2 § 2 zmieniony przez § 1 pkt 2 zarządzenia z dnia 1 września 1956 r. (M.P.56.75.880) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 12 września 1956 r.