§ 18. - Szczegółowe zasady wypłacania rekompensaty z tytułu podwyżek cen detalicznych chleba i przetworów zbożowo-mącznych oraz zasad odpłatności z tytułu korekty stawek żywieniowych.

Monitor Polski

M.P.1981.22.201

Akt utracił moc
Wersja od: 1 września 1981 r.
§  18.
1.
Jednostki i zakłady budżetowe, które prowadzą działalność polegającą między innymi na wydawaniu posiłków, stosują skorygowane normy budżetowe, ustalone zarządzeniem Ministra Finansów wydanym na podstawie § 4 ust. 2 pkt 2 uchwały oraz skorygowane stawki odpłatności ustalone na podstawie § 4 ust. 1 uchwały.
2.
Środki uzyskane z odpłatności (ust. 1) jednostki budżetowe zarachowują na rachunek dochodów budżetowych zgodnie z ogólnymi zasadami budżetowymi, a jednostki budżetowe prowadzące działalność w ramach środków specjalnych i zakłady budżetowe - na rachunek środków pozabudżetowych.