§ 2. - Szczegółowe określenie niektórych pojęć używanych w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.
Monitor Polski
M.P.1971.2.10
Akt utracił moc
Wersja od: 12 stycznia 1971 r.
§ 2.
1.
Obrót oznacza czynności podejmowane w stosunku do gotowych środków spożywczych, używek, substancji dodatkowych dozwolonych i przedmiotów określonych w art. 1 ust. 2 ustawy w celu dostarczenia do jednostek handlowych lub zakładów żywienia, a w szczególności sprzedaż, przechowywanie, transport i inne czynności związane z dostarczaniem takich artykułów odbiorcy.
2.
Obrotem jest również podawanie potraw do spożycia w zakładach żywienia zbiorowego oraz sprzedaż wyrobów garmażeryjnych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .