§ 7. - Stanowiska służbowe i uposażenia pracowników administracyjnych prokuratur wojewódzkich i powiatowych.

Monitor Polski

M.P.1966.48.239

Wersja od: 1 września 1966 r.
Pracownik może awansować w ramach grup uposażenia zasadniczego, przewidzianych dla danego stanowiska, nie częściej niż co dwa lata. Jako terminy awansowe ustala się dzień 1 stycznia i 22 lipca ze zmianą wynagrodzenia od 1 sierpnia.
Postanowienie ust. 1 nie dotyczy przypadków mianowania pracownika na wyższe stanowisko lub ustalenia wynagrodzenia po okresie próbnym, jak również przypadków, gdy pracownik podwyższy swoje kwalifikacje uzyskując wykształcenie średnie lub wyższe albo też złoży z wynikiem pomyślnym egzamin na stanowisko sekretarza.
Wysokość podwyżki uposażenia zasadniczego przyznanej w związku z awansem nie może przekroczyć 300 zł miesięcznie.
Postanowienie ust. 3 ma zastosowanie przy podwyżce uposażenia zasadniczego przyznanej w związku z wprowadzeniem w życie niniejszej uchwały.