§ 1. - Sprzedaż napojów alkoholowych przez placówki przemysłu gastronomicznego.
Monitor Polski
M.P.1966.46.231
Akt utracił moc
Wersja od: 23 lutego 1977 r.
§ 1.
1.
W placówkach przemysłu gastronomicznego, zwanych dalej "zakładami", sprzedaż i podawanie napojów o zawartości więcej niż 18% alkoholu, zwanych dalej "napojami alkoholowymi", może być dokonywana tylko w oryginalnych zamkniętych butelkach, jeżeli zamówienie obejmuje ilość odpowiadającą objętości butelek występujących w obrocie towarowym.
2.
Otwieranie butelek w wypadkach określonych w ust. 1 powinno odbywać się tylko w obecności konsumenta.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .