§ 4. - Społeczna kontrola handlu, gastronomii i niektórych usług.
Monitor Polski
M.P.1964.70.324
Akt utracił moc
Wersja od: 21 października 1964 r.
§ 4.
1.
Organizację kontroli, a w szczególności sposób powoływania kontrolerów społecznych oraz tworzenia grup kontrolerów społecznych i zlecanie im zadań kontrolnych, określi Centralna Rada Związków Zawodowych.
2.
Zakres i metody pracy kontrolerów społecznych, sposób załatwiania wniosków pokontrolnych oraz inne sprawy związane z funkcjonowaniem kontroli określi Centralna Rada Związków Zawodowych w porozumieniu z Ministrami Handlu Wewnętrznego oraz Gospodarki Komunalnej, Przewodniczącym Komitetu Drobnej Wytwórczości i zarządami właściwych centralnych związków spółdzielczych.
3.
Tryb współdziałania kontrolerów społecznych, z Państwową Inspekcją Handlową, a w szczególności włączania kontrolerów społecznych do inspekcji przeprowadzanych przez organy Państwowej Inspekcji Handlowej, regulują odrębne przepisy.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .