§ 1. - Skład i tryb postępowania komisji nadzorujących skażanie spirytusu w zakładach podległych Ministrowi Przemysłu Rolnego i Spożywczego.

Monitor Polski

M.P.1955.74.919

Akt utracił moc
Wersja od: 23 sierpnia 1955 r.
§  1.
Skażanie spirytusu odbywa się pod nadzorem komisji w składzie:
1)
inspektor gospodarki spirytusowej lub pracownik powołany w trybie § 1 zarządzenia Ministra Przemysłu Rolnego i Spożywczego z dnia 11 października 1954 r. w sprawie kontroli gospodarki spirytusem w przedsiębiorstwach (zakładach) wyrobu, przerobu i zużycia spirytusu oraz wyrobu wódek resortu Ministerstwa Przemysłu Rolnego i Spożywczego (Monitor Polski Nr 102, poz. 1279) jako przewodniczący

oraz jako członkowie:

2)
magazynier i
3)
przedstawiciel rady zakładowej.