§ 7. - Rozszerzenie zakresu usług stołówek studenckich.

Monitor Polski

M.P.1961.10.56

Akt utracił moc
Wersja od: 15 stycznia 1972 r.
§  7. 6
W celu zainteresowania maksymalnym rozwojem produkcji garmażeryjnej w stołówkach ustala się, co następuje:
1)
zysk osiągnięty ze sprzedaży produkcji garmażeryjnej jednostkom handlu detalicznego lub gastronomicznego przeznacza się:
a) 7
w razie prowadzenia stołówki we własnym zakresie - w całości na poprawę wyżywienia i wyposażenia stołówki,
b) 8
w razie prowadzenia stołówki przez spółdzielnie na zlecenie - zleceniobiorca obowiązany jest odprowadzić na rzecz zleceniodawcy odpowiedni procent od obrotu produkcji garmażeryjnej, zgodnie z umową zawartą między stronami; otrzymane kwoty przeznacza się na cele określone pod lit. a),
c)
do podziału między pracowników stołówek zatrudnionych przy produkcji wyrobów garmażeryjnych, o których mowa pod lit. a) i b), w wysokości do 10% zysku netto;
2)
stołówki na równi z zakładami gastronomicznymi korzystają z priorytetu w zaopatrzeniu w surowce, zwłaszcza w zakresie mięsa i przetworów.
6 § 7 zdanie wstępne zmienione przez § 13 ust. 3 pkt 4 uchwały nr 295 Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 1971 r. w sprawie zasad odpłatności konsumentów za korzystanie z żywienia przyzakładowego oraz pokrywania kosztów tego żywienia (M.P.72.1.1) z dniem 15 stycznia 1972 r.
7 § 7 pkt 1 lit. a) zmieniona przez § 13 ust. 3 pkt 4 uchwały nr 295 Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 1971 r. w sprawie zasad odpłatności konsumentów za korzystanie z żywienia przyzakładowego oraz pokrywania kosztów tego żywienia (M.P.72.1.1) z dniem 15 stycznia 1972 r.
8 § 7 pkt 1 lit. b) zmieniona przez § 13 ust. 3 pkt 4 uchwały nr 295 Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 1971 r. w sprawie zasad odpłatności konsumentów za korzystanie z żywienia przyzakładowego oraz pokrywania kosztów tego żywienia (M.P.72.1.1) z dniem 15 stycznia 1972 r.