§ 5. - Rozszerzenie zakresu usług stołówek studenckich.
Monitor Polski
M.P.1961.10.56
Akt utracił moc
Wersja od: 15 stycznia 1972 r.
§ 5.
Jednostki prowadzące stołówki, działając w porozumieniu z wydziałami handlu prezydiów właściwych rad narodowych, obowiązane są do:
1)
zapewnienia stołówkom przydziałów artykułów spożywczych w ilościach gwarantujących przygotowywanie posiłków zgodnie z przyjętą przez stołówkę wysokością kosztów surowców oraz zgodnie z planem produkcji wyrobów garmażeryjnych,
2)
ułatwienia zbytu wyrobów garmażeryjnych produkowanych przez stołówki na terenie poszczególnych miejscowości.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .